View Malaysia in a larger map

Singapore/Maleisiƫ 2009 Na een vlucht van 11 uur begon de rond reis in Singapore op 25 april 2009. Hoewel er vele hoogte punten waren op deze reis willen we er toch een paar uitlichten:
1. Singapore Hilton Hotel
2. Palm Resort Johor Bahru
3. Step Inn Lodge Kota Kinabalu
4. Kinabatangan River
5. Beringgs Beach
6. Kuala Lumpur
7. Elephant
8. Malaka Wonderland
9. Singapore (PERAK HOTEL)
1. Singapore Hilton Hotel
Na een lange vlucht de eerste nacht even lekker bijkomen in het Hilton Hotel. Helemaal lux inchecken op de rode loper waar de kids ook nog een T-Shirt en een beer kregen. Snel de zwemkleding aan en even het "reis zweet" afspoelen in het dat op het dak van het hotel was. s'Avonds een wandeling en een hapje eten en dan lekker onder de wol. De volgende dag een ontbijtje en dan snel in de bus naar Johor Bahru waar we na een overnaching in het een vroege ochtend moesten halen naar Borneo. Na het nog even opknappen in de en dan wat eten bij de chinees.
3. Step Inn Lodge Kota Kinabalu
Doordat we vroeg de vlucht tussen Johar B en Kota Kinabalu hadden was er toch nog een heel stuk dag over om naar de locale te gaan. De volgende dag naar een eilandje voor de kust waar het prima "relaxen" was. , zwemmen en werd dus volop gedaan en het heen en weer varen met een speedboot was opzich al leuk.In KK hadden we twee nachtjes geboek in de Step in Lodge. Niet veel luxe, een kamer met twee stapelbedden, gezamelijke badkamer en een nacht markt voor het raam, een gezellige gemeenschappelijke ruimte en daarom zullen we dit niet snel vergeten. Hoewel we eerst de berg wilde beklimmen viel de keus uiteindelijk toch op een Jungle tocht. Even 6 uur in de bus een bergpas over maar dan heb je wel wat.
4. Kinabatangan River
s'Morgens om 5.30 uur met de taxi naar het station voor de bus naar het binnen land die dan wel niet helemaal over de top van mount kinabula ging maar de bergpas erlangs was toch bochtig genoeg om de 80% van de bus te krijgen. Aangekomen in het dorpje werden we opgehaald voor nog een ritje naar kamp. Het kamp zat echt aan de buitenkant van de jungle aan de rivier en na een introductie gingen we met wat de rivier op. In de avond nog een nacht wandeling door de jungle waarbij Lynn nog behoorlijk gebeten werd door "fire ants". Ondanks de pijnlijke ervaring was het wandelen door de jungle in het donker spannend hoewel er niet echt veel te zien was. De volgende dag voor het ontbijt zaten we al weer in de boten en wederom kwamen we een tegen. Een hele ervaring om deze beesten te zien maar zelf gaan ze natuurlijk heel rustig door met het eten van bladeren in de top van een boom. Na het ontbijt, tot groot plezier van de kids weer rijst, hadden we even een voor onszelf.

5. Beringgs Beach
Hoewel de terugreis niet in verhouding stond met de heenreis wat beterft wagenziekte en drukte kwamen we na 3 dagen Jungle toch wat vermoeit aan in KK. Nog 3 nachten voor we het vliegtuig naar KL moeten pakken en 2 daarvan brengen we door in Barrings beach resort.
Het was lekker rustig op het resort en hadden we zowel het als het strand min of meer voor onszelf. Het was jammer dat er maar een was maar voor de twee dagen die we er waren was het eigenlijk prima. De laatste nacht voor de vlucht naar KL was weer in de Step In Lodge waar we de was eerder hadden heengebracht en daar weer schoon en fris op ons lag te wachten.