Get the Flash Player to see this rotator.

Dag 1 Las Vegas.
Nadat we om 13.00 uit Amsterdam vertrokken waren en via een tussenstop in New York kwamen omstreeks 21.00 Las Vegas tijd aan.Omdat we in New Wark al door de douane waren gegaan zaten we snel in de bus naar het kantoor van Dollar, het auto verhuurbedrijf. Even de TomTom instellen en na een minuut of 10 waren we in het hotel "La Quinta". Snel slapen in de prima kamer en het viel nog best mee hoe vroeg iedereen wakker werd.

Dag 2 Lake Issabella.
Na een goed nacht rust en een rustig ontbijt gingen we om een uur of 10.00 richting Death Valley. Nog even wat inkopen gedaan in Pahrump. Bij de ingang van Death Valley bleek het "National Park Week" te zijn en werd er geen entree geheven. Het ranger headquaters ligt in het midden van het park en waren een paar tussen stops een welkome afwisseling.

Hoewel Death Valley erg mooi is, is het ook erg groot en daar we nog een behoorlijk stuk moesten rijden naar Lake Issabella zijn we tussen 2 en 3 weer gaan rijden. In de auto nog naar Owens Lake en zand storm(tjes)gekeken. Nog even een broodje bij subway en een dik uur verder waren we op de plaats van bestemming, de KOA camping naast Lake Isabella. Bij binnenkomst van de cabines bleek de angst door waarheid te zijn want er bleek geen bedden goed aanwezig te zijn. Na een mislukte slaapzakken aankoop kwam de eigenaar en de balie medewerker met wat oud bedden goed wat de nacht toch nog draagelijk maakte. Het was eigenlijk best leuk en de kids hebben nog even gezwommen maar het was net even te koud en te harde wind om lekker buiten te zitten.

Dag 3 Santa Clarita
Na de wat onrustige nacht op de KOA kamping zaten we vroeg in de auto richting Los Angeles. Om het echte Amerikaanse gevoel te krijgen gingen we dus om een uur of 8 maar eens ontbijten bij Jack In de Box, een van de vele fast food aangelegenheden. Na het ontbijt, eens en nooit meer, was iedereen het zat en zaten voor 12 uur in de Holiday Inn express in Santa Calarita. Lekker een kamer met 5 en een prima . S'middags naar de shopping Mall en we broeken, schoenen gekocht. Om de dag in stijl te eindigen zijn we wat gaan eten bij tegenover het Hotel. Natuulijk weer te besteld maarja, we moesten in stijl blijven.

Dag 4,5 en 6 Los Angels.
Een rustige start van de dag met een ontbijtje in de Holiday Inn Express. Vandaag maar een mile of 50 naar de volgende bestemming de Days Inn dicht bij Hollywood. Omdat voor morgen en overmorgen de atractieparken op de agenda staan was het plan vandaag om naar en naar het Strand van te gaan. Ze zijn bijna niet te zien maar ik de verte zie je de letters. Om wat oude herinneringen op te halen zijn ook nog een hapje gaan op de boulevard waar we 15 jaar terug ook geweest waren.

Dag 5. en dan snel naar studio's en volgens de kaartjes dames was het slim om gelijk maar in "de Simpsons" te gaan. Wij rennen en blijkt dit gewoon de van "back to the future" te zijn in een nieuw jasje. Ook dit was leuk en omdat het ook niet druk was zijn we er verschillende malen in geweest. De hele dag bleef het rustig op het park en zijn dus in alles geweest en de leuke attracties wel een paar keer. Na afloop nog even wat eten bij de familie favoriet "Subway" en toen lekker de kijken die voor het eerst in America werd uitgezonden.

Voor we Los Angeles verlaten nog even een dagje naar . Hier waren echter twee parken en moest er dus een keus gemaakt worden. Het werd de traditionele. Hoewel space mountain en Indiana Jones leuk blijven hebben we dit park nu toch wel een keer gezien.

Niet al te laat in de middag op pad naar het oosten omdat we een overnachting geboekt hadden in Yucca Valley. Om 21.00 hadden we de 200 mile weer achter de rug en checkten we in een prima Travelodge kamer in. Ook hier weer een behoorhoorlijk waar nog even snels'avonds en ook s'morgens nog even gebruik van werd gemaakt. Het avond eten bestond vandaag uit wat worsten, chips en broodjes van de Seven Eleven.

Dag 7 Joshua Three park.
Vandaag stond het niet al te hoog aangeschreven Joshue Tree National Park op de agenda. Nu weten we niet of het komt door het lage verwachting nivo of omdat het gewoon mooi was maar dit park we meer dan de moeite waard. Het was de algemene indruk, de bomen maar vooral de rots partijen wat dit park mooi maakte. Nog even met de hele familie op "" en een wandeling gemaakt naar een (op advies van de locale ranger).

In de loop van de dag zijn we het park uit gegaan richting Phoenix en het plan was tot het plaatsje Blythe te komen waar de Colorado river door heen stroomt. Hier hadden we niets geboek en eenmaal aangekomen zijn we in het "centrum" gaan kijken voor een slaapplaats. Om het zacht uit te drukken zag het centrum er niet erg gastvrij uit en viel de keus op een pas geopende Comfort Suite. Ondanks dat dit hotel er niet het goedkoopste uitzag van de beschikbare keuze hebben we de . Op de grens van California en Arizona is het natuurlijk prima weer en vermaakte zowel en de zich prima in het zwembad. S'avonds op nadrukkelijk verzoek van de kids gegeten bij de (vraag me niet waarom dit een wens was) en nog wat Corona's gedronken in de kamer.

Na een prima maar "druk" ontbijt op weg naar Phoenix waar we voor de avond kaartjes hadden voor een baseball wedstrijd van de Arizona Diamant Backs tegen de Chicago Cub. Langs een nogal rechte en eentonige weg waar we wel heel veel Arizona cactusen zagen. Honderd Mile voor Phoenix nog een tussen stop bij een shopping outlet.Uiteindelijk aangekomen bij de Travelodge welke niet in de meest super buurt lag. Dat krijg je ervan als je van te voren boekt. Na een korte zwempartij op weg naar het Stadion. Buiten het stadion was er zowaar nog redelijk wat volk dat een drankje aan het nuttigen was. De kaartjes ophalen en het stadion in ging prima en de waren snel gevonden. In het begin nog een "tegen" zonnetje en later in het donker toch iets meer zweer. De wedstrijd bleef spannend tot de laatste inning maar tot onze spijt wisten de Chicago cups nog twee keer te scoren in hun slagbeurt van de 9de inning. Na afloop nog een meatlover gegeten in de Pizza hut, waar we de enige gast waren dus erg stil voor Pizzahut standard.

Op het allerlaatste moment in de lobby van de travelodge nog een folder van "Wet 'n Wild" Phoenix gevonden. Omdat het nog vroeg in de zomer was, was het park alleen open in het weekend. Dit kwam prima uit want het was zondag en ook in de richting van de Grand Canyon onze volgende bestemming. Iets te vroeg dus even in de rij. Dit park was niet overdreven groot maar had wel veel leuke en nieuwe (voor ons) attracties. Een waar Celine haar stuitje nog stoten. De " " was vooral spannend als je toevallig achteruit naar beneden storten. De ander glijbanen waren minder spectucalair maar zeker de moeite waard en had , en zelf lol genoeg. Met het mei windje was het uit het water toch nog koud maar eenmaal was het al gauw weer te warm. Een half uurtje voor het sluiten van het park weer in de auto richting van Flagstaff.

De rit naar Flagstaff liet toch een heel ander Arizona zien dan de weg tussen California en Phoenix, namelijk een bosrijk gebied, heuvel achtig en kouder. In Flagstaff hadden we nog niets geboekt en moesten we dus op zoek naar een slaap plaats. De eerste stop was de Holiday Inn Express maar die deed ons geen bod wat ons beviel. Aan de overkant zat de Rodeaway Inn die on voor minder geld een suite aanbood zodat we ook weer 5 slaapplaatsen hadden en twee plus . Bij aankomst de temperatuur rond het vriespunt en tot grote spijt van de kids was het zwembad nog niet open. S'avonds een bij Danny's en daarna lekker onder de wol.

Vanaf Flagstaff is het toch nog ruim 2 uur rijden voordat we aan de rand van de de Grand Canyon stonden. Eerst nog even bij het vistor centre kijken welke wandeling we naar beneden konden maken en toen op pad.

Deze keer een iets ander afdaling dan 15 jaar geleden en ook niet tot de helft maar slechts enkele kilometers de Canyon in. had ook niet het beste schoenwerk aan en ook de "genoten" met gemengde gevoelens van de tocht. Het was overigens een prima temperatuur en "canyon" op was het toch nog zweten. Na de wandeling de canyon in zijn we nog wat langs de rand gelopen en naar wat bezoekers centra bezocht. Het blijft zeer indrukwekkend maar er is niet veel te vertellen avondturen van deze dag.

Om een uur of 15.00 maar weer eens richting Las Vegas met de hoop om in Kingman te stoppen voor de overnachting.

Toch nog redelijk vroeg in Kingmen aangekomen waar zomaar de Holiday Inn volgeboekt was. Er was nog plek in de Best Western aan de overkant waar we ook nog een kamer hadden met 4 double beds. De meiden eens een keer een double bed voor jezelf in een aparte kamer. In Kingman was het prima weer en heel wat warmer dan Flagstaff zodat de kids weer binnen een minuut in het zwembad lagen. Wat later in de avond een keer naar de mexicaan wat een welkome afwisseling was voor normale Amerikaanse hap.

Na het ontbijt met uitzicht op Route 66 het laatste stuk in de auto terug naar Las Vegas. De rit van ruim 2 uur was best interessant, denkende dat Nevada alleen maar woestijn en zoutvlakte zou zijn. De weg ging ook langs de Hooverdam waar we echter niet gestopt zijn omdat we gewoon een lekkere rustige dag op de planning hadden staan in Las Vegas. De Best Western in Las Vegas had ook een redelijk groot zwembad, gelegen op loopafstand van de strip en het goedkoopste hotel van de vakantie. Net na de lunch waren we ingecheckt en lagen de kids al in het zwembad.

De laatste 2 dagen was het vooral uitrusten in Las Vegas. Na een paar uur in het zwembad even opknappen en aan de wandel naar de strip. Omdat er in het Lonely Planet boek een tip stond voor een speciaal custard ijsje was de "omweg" naar de strip toch nog behoorlijk in het warme weer. Na het ijsje op zoek naar de bungy jump toren want Jimmy had daar wel oren naar. Jammer, maar hij was stiekem toch blij, was de toren gesloten en het leek er niet op dat hij snel weer open ging.

De volgende begon de dag met een uitstapje naar het een Mall die een paar blokken verder van de strip lag. Ik weet nu (2 maanden later) al niet meer wat we er gekocht hebben maar het zal heus wel de moeite waard geweest zijn. Het avond eten was deze keer weer eens bij Denny's tegenover het treasure Island Hotel. Na het eten even naar de show en weer aan de wandel om de rest te verkennen